Skip to main content

Детски отдел

Актуално

Лятото, децата и библиотеката 2024

 Детски отдел на Регионална библиотека “Николай Вранчев” - Смолян стартира ежегодната програма “Лятото, децата и библиотеката!”

 За поредна година библиотеката ще бъде място за детски забавления, игри и изненади. Родителите заедно с децата си могат да изберат онези занятия, които да доставят радост и вълнение на подрастващите през летните месеци.

 В лятната програма са включени образователни, литературни и творчески дейности, които целят да стимулират детското въображение и мислене. Използване на игрови методи в работния и творчески процес ще повлияе положително върху уменията на децата за създаване на приятелства и добри междуличностни отношения.

 Занятията, организирани в тематични ателиета и ръководени от библиотекари и образователни специалисти ще се проведат от 17 юни до 19 юли в часовете от 9:30 до 12:30. Ателиетата са безплатни, насочени към деца от 7 до 11 годишна възраст (първи завършен клас - четвърти завършен клас).

 Заявление за участие и декларация може да се изтеглят от тук и тук, а записването се извършва само на място, в Детски отдел.

 17-21 юни 2024 г. Творческо ателие “Актьорско майсторство” * Ръководител: Боряна Иванова

 24 – 28 юни 2024 г. Ателие “Здрави и информирани” * Здравни беседи с лектори от РЗИ - Смолян

 1-12 юли 2024 г. Творческо ателие “Млад художник” * Ръководител: Живка Кисьова

 15-19 юли 2024 г. Литературно-творческо ателие “Колелото на приказките” * Ръководител: Елена Дурева

 22-26 юли 2024 г. Литературни занимания с деца 0-6 години “Приказчица сладкодумна”. Задължително с възрастен придружител!

 Всички занимания са безплатни!

 За повече информация: тел: 0301/6-25-24, Детски отдел