Skip to main content

Детски отдел

Актуално

Уважаеми учители, мили деца,

  Регионална библиотека „Николай Вранчев” се стреми да задоволява образователните потребности на своите потребители, въвеждайки иновативни услуги, подпомагайки процеса на обучение на всички възрасти. За да улесним вашето обучение, библиотеката се абонира за образователния сайт „Уча се”.
  При нас вие можете:
   да гледате видео уроци
   да правите тестове, с които да откриете пропуските в своите знания.
   да играете индивидуалната учебна игра, с която, независимо от възрастта си, можете да проверите нивото си по даден предмет за определен клас.
   Децата в ученическа възраст могат да подготвят домашните и уроците си за училище в библиотеката,както и да търсят информация по зададени им проектии реферати.
   Цял клас, заедно с неговия преподавател, може да проведе при нас следобедните си занятия
   Уча.се помага и на посетители над ученическа възраст да учат различни езици (английски, немски, френски, руски, китайски и испански засега) и да обогатяват своите знания с полезните видеа за финансова грамотност, компютърно моделиране и програмиране, предприемачество и други.
   Когато посетителите използват ресурсите в Уча.се с помощта на служител от библиотеката:
   Може да бъде оказвано персонално съдействие на деца, като им се доразясняват видео уроците, помага им се да се ориентират на сайта, биват насочени къде в библиотеката или в интернет пространството могат да открият повече информация за конкретното учебно съдържание и др.
  Читателите до 14 години могат да ползват услугата в Детски отдел, а читателите над 14 години в Читалнята на библиотеката.
  Очакваме Ви!
  Заявки за колективни посещения може да бъдат направени на следните телефони на Регионална библиотека – Смолян: Детски отдел - 0301/62524, вътрешен 26 и Читалня - 0301/62524, вътрешен 27.